190 poze   28210 vizite

Invata sa te joci cu cainele tau

A musca sau a nu musca
Cateii la varsta de doua luni dezvolta controlul de a musca. Mama puiilor ii va invata cum sa faca acest lucru si cand anume este bine sa muste. In cazul in care catelul este crescut departe de parintele sau, atunci stapanii vor putea sa-i invete prin diverse joculete cum sa isi controleze instinctul de a musca. O sa observi ca daca iti impingi catelul pe spate acesta va emite mormaieli si va incerca sa te apuce cu gura lui. Pentru a evita incidentele nedorite, atunci va trebui sa detectezi inca de cand sunt micuti comportamentele nedorite si sa incerci sa-l dresezi.
Noiii stapani ai animalului vor devenii mentorii acestora si vor incerca sa-i invete cum sa se comporte. Spre exemplu toate evenimentele din viata de zi cu zi sunt o oportunitate de a ne aminti ca exista anumite limite compatibile cu o viata echilibrata in societate. Tot asa in folosul educatiei catelului nostru o oportunitate este jocul.

Stabilirea unui raport
Catelul nostru trebuie ajutat sa isi stabileasca un raport cu obiectele din jurul lui. Prin joculete simple putem sa il facem sa inteleaga obiectele, asadar ii putem arunca o minge, un stick, o hartie mototolita, un disc. Aruncarea obiectului este suficienta pentru a-l face sa isi doreasca sa se joace. Veti observa ca placerea catelului va fi de a obtine mingea si sa v-o aduca inapoi. Pentru a stabili raportul caine si obiect este suficienta gura deschisa a animalului. Acesta este si scopul jocului. Rezultatul jocului este constructiv atunci cand repetam pasii jocului. Trebuie sa va laudati si felicitati catelul de fiecare data cand prinde obiectul si vi-l aduce inapoi. Incurajarea este sustinuta de mici recompense, pentru a creste probabilitatea sa fiti ascultati cand catelul tine un obiect in gura. Recompensa survine pentru a-i cadea obiectul din gura catelului si pentru a interactiona cu animalul vostru de companie.
Pentru inceput este indicat sa folositi bile de hartie pentru a va juca, deoarece acestea sunt usoare si reduc excitarea animalului, veti observa ca cedeaza mai usor la obiect. Deasemenea puteti introduce si un al doilea obiect, acest lucru il va face pe catel sa inteleaga ca este posibila o alta partida. Cheia este de a recompensa fiecare eliberare din gura a obiectului pe care-l detine. Treptat stapanul va imbunatati controlul jocului prin intarzierea plecarii cainelui catre obiectul aruncat. Acest joc este foarte constructiv pentru catel, chiar daca proprietarul solicita un pic de perseverenta. Scopul nu este doar ca animalul sa ne aduca obiectele ci de a comunica la fiecare secventa a jocului.

Cand folosim jocul?
Lesa este obligatorie. Jocul variaza in functie de ritmul catelului si starea ta de spirit. Este indicat sa fiti intr-o zona adecvata, departe de trafic, pietoni si alti caini, daca nu doriti sa fiti deranjati in timpul exercitiilor. Exercitiul va dura doar 10-15 minute, deoarece cam acesta este intervalul in care atentia cainelui nu va fi dispersata. In toate cazurile, in momentul in care sunteti cu exercitiul la inceput sau la sfarsit incearca sa acorzi un timp de distractie si relaxare profunda pentru amandoi. Foloseste inflexiuni ale vocii, ofera-i complimente cat de mult posibil, in primele zile, deasemenea nu uita sa ii oferi bomboane. Toate acestea sunt semnificative pentru caine tau, chiar mai mult daca nu obisnuai sa il complimentezi pana acum.

Cateva sfaturi utile
1. Este bine sa: intrerupi jocul atunci cand catelul tau devine entuziasmat, agitat, latra sau maraie.
2. Nu striga cand catelul se agita aiurea. In acest caz abordeaza mai degraba o atitudine de indiferenta.
3. Fii rabdator si calm. Asteapta intoarcerea catelului tau cu interes.
4. Interzice jocurile de tragere a obiectului, indiferent care este obiectul de ocazie.
5. In cazul in care musca sau roade obiectul, atunci intrerupe jocul printr-o palma pe nas sincera, clara si usor de inteles, ca si cum ar fi fost mama lui care l-ar fi prins de gat, daca ar fi gresit cu ceva. Pentru a sti cum sa aplicati aceasta mustrare este nevoie sa vorbiti cu medicul dumneavoastra veterinar.



Albumul selectat contine subalbume care pot fi accesate din lista de albume din partea stanga.







Comentarii album • 0
Acest album nu are incă nici un comentariu.
Trimite mesaj Înapoi Nu poți trimite un mesaj fără conținut! Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje. Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.ro Mesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.ro Mesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp. A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou. Mesajul a fost trimis.